Seminars for a GOOD Cause: Σεμινάρια για Καλό Σκοπό με την Συνδιοργάνωση του e-Charity.gr portal
e-Charity.gr 
Το e-Charity.gr portal διοργανώνει σε συνεργασία με τον διακεκριμένο εισηγητή σεμιναρίων Συναισθηματικής Διαλεκτικής, Στέλιο Καλαθά, Σεμινάρια για Καλό Σκοπό. Μετά από μια υπερεπιτυχή πορεία, δέκα και πλέον ετών, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο, συναποφασίσαμε να διοργανώνουμε κάθε μήνα, ένα σεμινάριο για τις ανάγκες κάθε Κοινωνικού Οργανισμού, που υποστηρίζει ο Κοινωνικός Πυλώνας του e-Charity.gr portal.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Έλα να γίνουμε Άγγελοι Αλληλεγγύης, για έναν Άγγελο
e-Charity.gr 
Στο mail του e-Charity.gr portal λαμβάνουμε καθημερινά εκκλήσεις για βοήθεια, για ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Έτσι έφτασε ανάμεσα σε πολλά άλλα αιτήματα και το παρακάτω, ως μια ύστατη προσπάθεια να βοηθηθεί ένας νεαρός 22 ετών που πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση διαλείπουσας - υποτροπιάζουσας μορφής από την ηλικία των 16 ετών. Νοσηλεύτηκε στη Β Νευρολογική Κλινική από τα τέλη του Μάρτη έως τον Απρίλιο του 2015, λόγω υποτροπής με ιλιγγική συνδρομή και έκπτωση βαδιστικής ικανότητας, για την οποία έλαβε ενδοφλέβια κορτιζονοθεραπεία. Κατά το διάστημα εκείνο και μέχρι σήμερα, παρουσιάζει κλινική παρεγκεφαλιδική συνδρομή με δυσαρθρία και αταξία βάδισης, ΑΡ πυραμιδική συνδρομή με ΑΡ ημιπάρεση.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Ένα σπίτι από την αρχή, μια ζωή από την αρχή
Γεώργιος - Αλέξανδρος Τανασκίδης - Λαμπουσνάκης  /   Αρχισυντάκτης, δημοσιογράφος
Τα περιστατικά για βοήθεια αυξάνονται. Και η έκκληση για αλληλεγγύη αυτή την φορά, έρχεται πάλι από το δεύτερό μου σπίτι, την ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ. Ο κύριος Γιώργος, έστησε πλέον το σπίτι του, με κόπους και αγώνα. Στην ηλικία των 50 πλέον χρόνων, χρειάζεται άμεσα για το νέο νοικοκυριό του, ένα μηχάνημα φραπέ, ένα ψυγείο με ψυγειοκαταψύκτη, ένα χαλί, μια μικρή τηλεόραση και ένα φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνει το φαγητό του. Μέχρι στιγμής, λαμβάνοντας διατακτικές μπορεί και σιτίζεται. Όμως σύντομα, με τη βοήθεια και του e-Charity.gr portal θα εγγραφεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ΜΑΖΙ που μας έχει υποστηρίξει πολλές φορές τόσο στο Γραφείο της Θετικής Φωνής όσο και στα περιστατικά του e-Charity.gr portal.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Έκκληση για βοήθεια: Καρκίνος Μαστού
e-Charity.gr 
Οι ανάγκες πολλές. Οι άνθρωποι που χρειάζονται την στήριξη μας ακόμα περισσότεροι! Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των πολιτών αυτής της χώρας πολλαπλασιάζονται καθημερινά και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων. Το e-charity.gr και η ομάδα του προσπαθούν πάντα και με κάθε τρόπο να βρίσκονται στο πλευρό ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη. Έτσι και αυτή τη φορά, είναι εδώ για να κάνει γνωστή την περίπτωση μιας γυναίκας, ενός "υπέροχου ανθρώπου", όπως αναφέρεται στο mail που λάβαμε, 72 χρονών που τώρα χρειάζεται τη βοήθεια και την συμπαράστασή μας.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  HIV Stigma Video - Κάποιες αγκαλιές, διαγράφουν το στίγμα
Γεώργιος - Αλέξανδρος Τανασκίδης - Λαμπουσνάκης  /   Αρχισυντάκτης, δημοσιογράφος
Η δογματική αντίληψη του κόσμου για το στίγμα του HIV-AIDS, καλά κρατεί. Ένα κοινωνικό πείραμα, δεν έχει σημασία σε ποια χώρα, ποια πόλη και ποια μέρα ή μήνα, φέρνει στο φως τους πιο βυθισμένους φόβους του ανθρώπου. Φόβοι απότοκα της αμάθειας, της ημιμάθειας, της έλλειψης παιδείας, της αδιαφορίας μιας πολιτείας που αρκείται να μετρά τους ανθρώπους ως αριθμούς σε στατιστικές έρευνες κι όχι ως ανθρώπους με αξίες, ιδανικά, όραμα και προοπτική. Κι όμως οι άνθρωποι, πέρα από νούμερα για δημογραφικές πίτες, είναι και αναζητητές ενδιαφέροντος, μεταδότες ανθρωπισμού και πρεσβευτές αγάπης. Πέρα και πάνω από διακρίσεις, διαχωρισμούς, ταμπέλες και κάστες.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  e-Charity.gr καμπάνια: Μια αγκαλιά αγάπης για τον Χάρη
Μαρία - Αναστασία (Μαριτάζια) Κατσιμίγκου  /  Συντάκτρια, Make up artist
Πολύπλευρό λοιπόν ταλέντο, ηθοποιός όμως σημαίνει φώς αλλά χρειάζεται και «ρευστό για πληρώνει φως -νερό -τηλέφωνο» και μπορεί οι καλλιτέχνες να είναι «ταξιδιάρικά πουλιά» αλλά θέλουν και μια αξιοπρεπή στέγη για να προστατεύονται από τα στοιχεία της φύσης και ειδικά όταν έχουν και παιδί και είναι και μονογονεικοί γονείς . Σήμερα δυστυχώς «η κρίση» χτυπάει τους καλλιτέχνες και ναι μεν οι πολυταλαντούχοι δουλεύουν αλλά οι όποιες δουλειές τους είναι περιστασιακές και οι αμοιβές δίδονται αρκετούς μήνες μετά την ολοκλήρωση του όποιου έργου.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Το e-Charity.gr σας συστήνει το La Petite Cantine Project
Γεώργιος - Αλέξανδρος Τανασκίδης - Λαμπουσνάκης  /   Αρχισυντάκτης, δημοσιογράφος
Όλα ξεκίνησαν από μια προσωπική πρόταση απλής προωθητικής ενέργειας και υποστήριξης στο πλευρό του τόσο παράξενου και ευφάνταστου εν μέρει εγχειρήματος για τα ελληνικά δεδομένα που ένα απόγευμα έπεσε το μάτι μου στο Facebook. Τυπικά και κλασικά, ένα inbox στην σελίδα και κατόπιν λίγη αναζήτηση για να εντοπίσω τον ιθύνοντα νου, κάνανε όλη την "δουλειά". Μία μικρή πρώτη αναφορά σε ένα μεγάλο κατά κοινή ομολογία site Πλατφόρμας Κοινωνικής Χρηματοδότησης, τα κοινώς λεγόμενα crowdfunding sites και έτσι το ταξίδι για το ωραίο άγνωστο, ξεκίνησε. Καπετάνιος, ή αλλιώς εμπνευστής, ιδρυτής, συντονιστής και χρηματοδότης, ένας απλός συνάνθρωπός μας από τον Βόλο, ο Διονύσης Δαλούκας.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  e-Charity.gr καμπάνια: Μάζεψε το καπάκι... βοήθησε στο...καπάκι
e-Charity.gr 
Σκέφτηκες ποτέ πως ένα καπάκι που τυχαίνει να καταλήξει στα σκουπίδια μαζί με το μπουκάλι, θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα αναπηρικό καροτσάκι για έναν συνάνθρωπό μας; Κράτα λοιπόν αυτή την πληροφορία στο πίσω μέρος του μυαλού σου και κράτα και το καπάκι μαζί... Κι αν δεν ξέρεις που να το στείλεις, το e-Charity.gr portal magazine, είναι εδώ για να σε βοηθήσει να... βοηθήσεις τον συνάνθρωπο που δεν γνωρίζεις ναι μεν, αλλά θα του χαρίσεις μαζί με το αναπηρικό αμαξίδιο και ένα χαμόγελό σου...
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Ο φοιτητής του ΟΠΑ που φτιάχνει πλυντήριο βαν για άστεγους
e-Charity.gr 
Ειδικά σχεδιασμένο βαν θα διασχίζει συγκεκριμένες ώρες και μέρες τους δρόμους όπου υπάρχουν άστεγοι οι οποίοι θα μπορούν να δίνουν τα ρούχα τους να πλένονται. Ο Θάνος Σπηλιόπουλος, φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός κινητού πλυντηρίου ρούχων που θα καλύπτει μία από τις βασικές ανάγκες ανθρώπων που μένουν στον δρόμο.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Δωρεάν σπιρομέτρηση στη ΒιοΔιάγνωση Ευόσμου.
e-Charity.gr 
ΔΩΡΕΑΝ, o Ιάτωρας και η Βιοδιάγνωση Ευόσμου! Μας το ζητήσατε και σας το προσφέρουμε και πάλι! Μετα την επιτυχημένη προσφορά μας στους πολίτες του Δήμου Ευόσμου και πάλι προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ σπιρομέτρηση σε όλους τους συμπολίτες μας το Σάββατο 21/3/15 στη ΒιοΔιάγνωση Ευόσμου.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Θες δουλειά; Μπες στο Charity Job
e-Charity.gr 
Το e-Charity.gr σας συστήνει το Charity Job. Ένα νέο δίκτυο αγγελιών εργασίας, που θα σας ανακοινώνει κάθε μέρα για την διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα, χάρη στην συνεργασία του περιοδικού με μεγάλες εταιρίες Εύρεσης εργασίας καθώς και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που μας ενημερώνουν για διαθεσιμότητα θέσεων εθελοντικής δράσης σε Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει.
e-Charity.gr 
Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός... πάντα ήταν. το 2008, πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων. Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό. Όντας γερμανίδα, γνώριζε πολύ καλά ποια ήταν τα σχέδια των ναζί για τους εβραίους. Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη, στον πάτο της εργαλειοθήκης της, ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της, τα μεγαλύτερα παιδιά.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
Διαβάστε από προηγούμενα τεύχη
Copyright 2011 © developed by taramigos
Επικοινωνία