29 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων
e-Charity.gr 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, η Π.Ε.Σ.ΠΑ, (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων) μας καλεί να γνωρίσουμε από κοντά τις Σπάνιες Παθήσεις και τα ζητήματα και τα αιτήματα των συνανθρώπων μας που ζουν με αυτές. 29 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, σας περιμένουμε στην Αθήνα, σε μια συνάντηση σημαντική και καθοριστική για το Πανελλήνιο Κίνημα Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις. Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων είναι μια κίνηση, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που στόχο έχει να αναδείξει και να αναπτύξει πάνω σε κοινά θέματα των σπανίων παθήσεων, γενετικής προέλευσης ή μη, όλες τις δράσεις ενημέρωσης, έρευνας, συγκέντρωσης πληροφοριών αλληλοβοήθειας, στην Ελλάδα, όπως στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Ζωή με NF: Δράσεις ενημέρωσης για την Νευροïνωμάτωση την παγκόσμια ημέρα Σπάνιων Παθήσεων
Χριστίνα Βοσνακίδου  /  Συντάκτρια, Ψυχολόγος
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών και φίλων Πασχόντων από Νευροïνωμάτωση «Ζωή με NF», στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων, διοργανώνει και παίρνει μέρος σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Νευροïνωμάτωση και τις σπάνιες παθήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Από το Παρίσι στη Χίο, εμπειρίες ζωής
Στέλλα Καραπά  /  Ψυχολόγος
Νοέμβριος 2015, ένας μήνας γεμάτος από τις πιο δυνατές εμπειρίες που είχα στη ζωή μου. Πρώτος σταθμός Παρίσι. Από μικρή είχα όνειρο να επισκεφτώ την πανέμορφη αυτή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, λίκνο των τεχνών και του πολιτισμού, και άλλα πολλά που σκεφτόμουν να κάνω και να δω. Τα εισιτήρια κλεισμένα από μέρες και το μόνο που έμενε ήταν η ανυπομονησία μέχρι να έρθει η μέρα αναχώρησης. Ή μάλλον όχι. Βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, μία Παρασκευή όπως όλες οι υπόλοιπες, όταν τυχαία πληροφορούμαι ότι κάτι άσχημο συμβαίνει στο Παρίσι. Οι πληροφορίες συγκεχυμένες, μεγάλος ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών, σε μία στιγμή που τουλάχιστον αρχικά κανείς δεν μπορούσε με σιγουριά να πει τι συνέβαινε.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Επανορθωτική Δικαιοσύνη: Ένα πρόγραμμα για τη συγχώρεση
Μίρκα Αρβανίτη  /  Συντάκτρια-Εξωτερική Συνεργάτις
Και όμως αυτός είναι ένας νόμος που θεσπίζει τη συγχώρεση. Ο νόμος θεσπίστηκε πρώτη φορά στην Αμερική και εφαρμόστηκε σε πολλές περιπτώσεις. Κυρίως η εφαρμογή του συνηθίζεται σε περιπτώσεις κλοπής. Η διαδικασία έχει ως εξής: Διαπράττεται ένα έγκλημα. Εκτός από την ποινή που επιβάλλει η νομική δικαιοσύνη στον εγκληματία, εάν θελήσει και ο ίδιος ο εγκληματίας, μπορεί να μπει στο πρόγραμμα για επανορθωτική δικαιοσύνη.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Tα εν οίκω... ενδοοικογενειακή βία
Μίρκα Αρβανίτη  /  Συντάκτρια-Εξωτερική Συνεργάτις
Μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα η ενδοοικογενειακή βία ήταν ένα κοινό μυστικό στην εκάστοτε κοινωνία. Βία μεταξύ συζύγων, βία μεταξύ γονιών και παιδιών, βία μεταξύ συγγενών. Η κακοποίηση βέβαια των παιδιών συνεχιζόταν και στο σχολείο είτε από άλλα παιδιά είτε από το τραγικό φαινόμενο της παρότρυνσης των γονιών να κακοποιούν οι δάσκαλοι τους μαθητές «για να γίνουν άνθρωποι» και «να μάθουν γράμματα»!
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Το πολύ καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο για την καρδιά
e-Charity.gr 
Κάθε ώρα που περνά κανείς σε μια καρέκλα ή ένα καναπέ, αυξάνει τον κίνδυνο για τις στεφανιαίες αρτηρίες του και για την εκδήλωση καρδιολογικού προβλήματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι για κάθε παραπάνω ώρα καθισιού, αυξάνεται κατά 14% η εναπόθεση ασβεστίου στις αρτηρίες, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και έμφραγμα. Η ασβεστοποίηση των αρτηριών διαπιστώνεται με τομογραφία της καρδιάς, που δείχνει πόσο ασβέστιο έχει εναποτεθεί στις πλάκες στο εσωτερικό των αρτηριών.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Η κίνηση των δακτύλων στο smartphone επηρεάζει τον εγκέφαλο
e-Charity.gr 
Η απλή, καθημερινή κίνηση των δαχτύλων μας για να χρησιμοποιήσουμε τα smartphone, μπορεί να επηρεάσει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου μας, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης δημιούργησαν μια ομάδα με συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ προκειμένου να ερευνήσουν την πλαστικότητα του εγκεφάλου σε σχέση με την καθημερινή χρήση των smartphone.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Μυρίζοντας τα... νύχια, ανιχνεύεται ο καρκίνος.
e-Charity.gr 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν μέσα από μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» ότι τα νύχια από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μαρτυρούν πόσο πιθανό είναι να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο του πνεύμονα. Μάλιστα ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 12 χρόνια 840 άντρες, ηλικίας άνω των 50 ετών.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
Διαβάστε από προηγούμενα τεύχη
Copyright 2011 © developed by taramigos
Επικοινωνία