Όλοι ένα κι ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, με τον Κραουνάκη στο πιάνο!
Γεώργιος - Αλέξανδρος Τανασκίδης - Λαμπουσνάκης  /   Αρχισυντάκτης, δημοσιογράφος
Τα συστατικά μιας επιτυχίας - κι ειδικά του Κραουνάκη - δεν είναι ούτε τα φώτα, ούτε τα μεγάλα κοστούμια, ούτε τα πλούσια σκηνικά. Ο άνθρωπος, κάνει τέχνη και ζάφτι, με το στανιό και το γαμώτο του. Την τρέλα του. Τα λόγια του. Τη μουσικάρα του. Και σε καθηλώνει κάθε φορά. Είναι το φαινόμενο που είτε σου αρέσει από τότε που μαθαίνεις να λες "μαμά" ή που δεν θα χωνέψεις ποτέ αλλά πάντα θα ακούς γιατί θα βρίσκεις κάπου εκεί στα λόγια, το λιγμό και τη μουσική του, το ανάποδό σου "εγώ", το σμπαραλιασμένο σου σώμα...
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  90 χρόνια χωρίς το Μάνο
e-Charity.gr 
Ο Μάνος Χατζιδάκις είδε το φως του κόσμου σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβρίου 1925, στην Ξάνθη. Ήταν ο γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι από τον Μύρθιο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου από την Αδριανούπολη. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Εάν ζούσε, θα ήταν 90 χρονών. Εάν ζούσε, τι θα έλεγε, άραγε; Τι θα σκεφτόταν; Το tvxs ακουμπάει, εξ αφορμής της ημέρας, με την καρδιά και το νου, στα ίχνη από τα λόγια του Μάνου. Γιατί, τις μουσικές του, τις έχει πάντα εδώ. Μαζί του.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Στέλιος Καλαθάς: Θα βρισκόμαστε κάθε μήνα στην Θεσσαλονίκη με τη Συναισθηματική Διαλεκτική
Γεώργιος - Αλέξανδρος Τανασκίδης - Λαμπουσνάκης  /   Αρχισυντάκτης, δημοσιογράφος
Ο Στέλιος Καλαθάς, μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στο θέατρο και στη θεατρική εκπαίδευση, έχει αναπτύξει μια μοναδική βιωματική μέθοδο, τη «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ», που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων και την αυτοέκφραση μέσα από κώδικες υποκριτικής. Τα άτομα που συμμετέχουν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής, ανακαλύπτουν τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, από μουσική και κίνηση, αλλά και μέσα από την επαφή τους με σημαντικούς συγγραφείς και κείμενα του παγκοσμίου θεάτρου.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  95 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας. Μια Ελλάς ΜΕΛΙΝΑ, Μια Μελίνα ΕΛΛΑΣ
e-Charity.gr 
Σαν σήμερα, 18 Οκτωβρίου του 1920, ήρθε στη ζωή, η Μαρία Αμαλία (Μελίνα) Μερκούρη, μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου και ηγετική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα - 95 χρόνια μετά η Google τιμάει τη δική μας Μελίνα με ένα Doodle.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Ιάκωβος Μαρτίδης:«Για να μη μοιάσουμε στο πρόσωπο του τέρατος...»
Μαρία Χατζηαποστόλου  /  Συντάκτρια, Θεολόγος
Βία. Βία κάθε μορφής. Κι’ ακόμη πιο τρομακτική όταν προέρχεται από και προς την τρυφερή παιδική ηλικία. Παιδιά που μεγάλωσαν νωρίς. Παιδιά που μεγάλωσαν απότομα. Παιδιά που βιάστηκαν να γίνουν οι μικρές εικόνες των μεγάλων που προτιμούν να τρομοκρατούν, επειδή κατά βάθος οι ίδιοι είναι τρομοκρατημένοι. Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Ιάκωβο Μαρτίδη, ψυχίατρο και αξιόλογο συγγραφέα, που σίγουρα θα δώσει απαντήσεις και θα γεννήσει νέους προβληματισμούς.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Γνωρίστε την Ηρώ Κυριακάκη
Ζώης Τριανταφύλλου - Σφακιανάκης  /  Φωτογράφος - Φωτορεπόρτερ
Αν κάποιος σας ρωτήσει ποτέ: Γνωρίζετε την Ηρώ Κυριακάκη; ...Μη βιαστείτε να απαντήσετε Όχι. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει δει έστω για μία φορά τα "Κόκκινα Φανάρια" του Βασίλη Γεωργιάδη. Έτσι την "πάτησα" κι εγώ όταν ο φίλος και σκηνοθέτης Χρήστος Ακρίδας με ρώτησε... "-Κι όμως την ξέρεις, μου είπε... Η Ηρώ Κυριακάκη είναι η ηθοποιός που υποδύεται την "Κατερίνα" στα "ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ".
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Mr. Azeem Dana: Dealing with effects of emotional abuse
Emiliya Ahmadova  /  Journalist, Author
This time, I decided to talk about abuse since this is a problem that hapens to women, even men, all over the world. It may be happening to your neighbor, behind the closed doors but you are not aware. There are two types of abuse, verbal and physical. I will concentrate on a verbal/emotional abuse, because it affects people in a worst way than physical. When someone abused psychically wounds are healed but with emotional abuse wounds are taking too long to heal and some may not heal. Those emotional wounds are so deep that adverse effects of it take too long to wear off. It affects not only someone’s health as well as the emotional state of mind, relationship with others as well as behavior.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Αύγουστος Κορτώ: Συναντήσεις απρόβλεπτες στο Cafe του Ιανού
Μαρία - Αναστασία (Μαριτάζια) Κατσιμίγκου  /  Συντάκτρια, Make up artist
Την Τρίτη 21 Απριλίου στο cafe του ΙΑΝΟΥ ΜΕΣΑ Από τον κύκλο εκδηλώσεων «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΤΟ CAFE ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ» η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ συνομίλησε με τον συγγραφέα ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΟΡΤΩ. Ο Λατρεμένος δημιουργός σε ένα πραγματικό «ξεγύμνωμα ψυχής» σαν χείμαρρος μέσα από μια παράθεση εικόνων επιλογής της έγκριτης δημοσιογράφου κυρίας Πουρναρα μας ξεδίπλωσε την ζωή του, τα θέλω του, τα όνειρά του, τα πιστεύω του.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Exclusive Interview: Dr.Juliet Skinner, Coping with infertility
Emiliya Ahmadova  /  Journalist, Author
Many couples can try for years to have a child, but to their disappointment they cannot conceive. Some of them may give up trying or chose to adopt. However, there is a solution for many with assisted reproduction. So what should you do if you cant conceive? Firstly, both the male and female partner need to consult a doctor and establish if there is a medical reason why they are not conceiving. A variety of different tests will determine the best course of action to increase this couples chance of a successful pregnancy. We have interviewed Dr. Juliet Skinner, Consultant Gynaecologist and Head Clinician at Barbados Fertility Centre for a more detailed explanation of infertility treatments available for couples who are trying to conceive.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Άρης Βέβης - ΞεΣΟΥΡΗΣματα: Είμαι άνθρωπος που θα ελπίσει στο καλό τέλος και αν τελικά δεν είναι καλά τα πράγματα θα σκεφτω πως απλά δεν έιναι το τέλος
Δημήτρης Στεφανίδης  /  Συντάκτης Προσώπων
…μια παράσταση, για να υπενθυμίσει σε όσους το αντέχουν, τις έντονες συγκινήσεις, τα παλλόμενα σώματα και τις παθιάρικες καρδιές… Εμείς πήγαμε, παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα σε μια κατάμεστη αίθουσα του Βarrister και μετά περιμέναμε έναν εκ των συντελεστών και συγκεκριμένα τον Άρη Βέβη για να τον ανακρίνουμε για τα ΞεΣΟΥΡΗΣματα και άλλα...
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Σμαρώ Πλατιώτη - Κανελόριζα: το θέατρο προέρχεται από τον άνθρωπο και για τον άνθρωπο
Δημήτρης Στεφανίδης  /  Συντάκτης Προσώπων
Ο έρωτας δύο νέων, ο ξενιτεμός των πολλών, η μοίρα - το ριζικό του ανθρώπου, η κοινωνία και οι 'ταγές" της, η θάλασσα στη ψυχή του ναυτικού, ο αποχωρισμός ως αποχαιρετισμός - παροδικός ή και μόνιμος, ο θρήνος... εικόνες μιας άλλης εποχής που συμβολοποιούνται και αποκωδικοποιούνται κατά το δοκούν από τον καθένα σας - ξεχωριστά και μοναδικά. Τι ήχο έχει το ταξίδι μακριά; Τι άρωμα έχει η θάλασσα; Τι χρώμα έχει η μη επιστροφή; Πόσα βήματα μετράς ως την αγάπη; Μετά από μια συναισθηματική φόρτιση που μας ταξίδεψε μέχρι τα πέρατα της καρδιάς, συναντήσαμε την Σμαρώ Πλατιώτη και... μυρίσαμε την Κανελόριζα.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Αποκλειστική Συνέντευξη: Νίκος Ηλίαδης, «Εφέτος θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στο Iliadis Cup»
Μαρία - Αναστασία (Μαριτάζια) Κατσιμίγκου  /  Συντάκτρια, Make up artist
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 7ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U-21 "Iliadis cup" που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae kwon do) το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου. Το στοίχημα των διοργανωτών μεγάλο καθώς επιδιώκουν για τη βραβευμένη από τη διεθνή οικογένεια του τζούντο διοργάνωση, να στεφθεί για ακόμη μια φορά με επιτυχία. Ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης γεμάτος υπερηφάνεια που οι σπουδαίοι αγώνες φέρουν το όνομα του γιού του, ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Ηλία Ηλιάδη, μίλησε στο επίσημο site της ΕΟ Τζούντο σχετικά με τους στόχους για τη εφετινή διοργάνωση.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Λέλα Ράμογλου: Είναι τόσο όμορφο που η αλληλεγγύη μπορεί να αλλάξει την κοινωνία. Τόσο, που φοβόμαστε ακόμα και να το σκεφτούμε.
Δημήτρης Στεφανίδης  /  Συντάκτης Προσώπων
Σαράντα-δύο δωμάτια, εφτά όροφοι, εικοσι-επτά παράλληλοι performers, ένα ξενοδοχείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Fake Time και μετά από απαίτηση του κοινού, η διαδραστική αυτή περφόρμανς παρατείνεται έως τις 6 Απριλίου στο ξενοδοχείο Άριστον. Πρόκειται για μία πρωτότυπη και πληθωρική παραγωγή ισορροπώντας μεταξύ φαντασιακού και ρεαλιστικού. Μοναδικός της στόχος είναι να ταρακουνήσει την πόλη και να αφυπνίσει το παιδί που κάθε πολίτης κρύβει μέσα του. Οι θεατές-ένοικοι του ξενοδοχείου ξεκινούν την «διαμονή» τους συμπληρώνοντας κατά το τσεκιν ένα ερωτηματολόγιο – ψυχογράφημα.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Αργύρης Αγγέλου: Μόνο με αλληλεγγύη θα αλλάξει η κοινωνία μας
Δημήτρης Στεφανίδης  /  Συντάκτης Προσώπων
Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών "Η Μελωδία της Ευτυχίας", που παίζεται με τεράστια επιτυχία εδώ και δύο μήνες στην Αθήνα, μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη – στο θέατρο Ραδιο Σιτυ - από τις 27 Φεβρουαρίου. Μικροί και μεγάλοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την περίφημη (αληθινή) ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Την ελληνική μεταφορά του μιούζικαλ, υποστηρίζει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών (με ξεχωριστές φωνητικές δυνατότητες, όπως απαιτούν οι ρόλοι) ανάμεσα στους οποίους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Ζέτα Δούκα και ο Αργύρης Αγγέλου.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Αποκλειστική Συνέντευξη: Marina and the Diamonds
Δημήτρης Στεφανίδης  /  Συντάκτης Προσώπων
Την θυμόμαστε χαρακτηριστικά από τα δύο πρώτα της album, The Family Jewels (2010) και Electra Heart (2012) και τις επιτυχίες της "I’m Not a Robot", "Hollywood", "Primadonna", "How To Be A Heartbreaker" και "Lies". Η Electra Heart era ήταν αυτή που την καθιέρωσε στον χώρο της pop. Αυτή τη στιγμή ο νέος της δίσκος είναι έτοιμος με το όνομα "FROOT" και... καρποοφορεί σημαντικές επιτυχίες.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Αποκλειστική Συνέντευξη: Μαριάννα Σάκαρη, στην άκρη των λέξεων και της... τσουλήθρας
Μαρία - Αναστασία (Μαριτάζια) Κατσιμίγκου  /  Συντάκτρια, Make up artist
Αντί προλόγου, θα σας παρουσιάσω ένα βιβλίο που με μέθυσε για ένα μόνον λόγο. Τον τίτλο του. "Στην άκρη της τσουλήθρας"... Μια αληθινά προβοκατόρική φράση. Άλλο ένα βιβλίο που θα μιλά για «εφηβικούς έρωτες και για ρομαντικά σχολιαρόπαιδα», σκέφτηκα. Το κοίταξα αρχικά με αμηχανία, έψαξα στο οπισθόφυλλό του για να βρω μια περίληψη, κάτι που θα μου αποκάλυπτε «το μυστικό της ιστορίας του». Τίποτα. Μονάχα ένα cd υπήρχε με συνθέσεις της συγγραφέως. Που οι συνθέσεις και οι στίχοι των τραγουδιών, μας μαρτυρούσαν την υπόθεση του έργου. Γιατί με πυξίδα ένα cd; Γιατί η Μαριάννα Σάκαρη, είναι μουσικοσυνθέτης, πιανίστα.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
Διαβάστε από προηγούμενα τεύχη
Copyright 2011 © developed by taramigos
Επικοινωνία