Παιδική Διατροφή: 5 λόγοι που κάνουν το φαγητό σημαντικό!
Βαλεντίνα Δερμιτζάκη  /  Διατροφολόγος
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τα παιδιά. Οι λόγοι όμως που την κάνουν τόσο σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών μερικές φορές μας διαφεύγουν. Ας τους δούμε λίγο.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Τα Φαγούδια με Βιο-Λογικές Αποπλανήσεις, της Ελένης Παναγιώτου, παρουσιάστηκε στη Νάουσα
e-Charity.gr 
Είναι τελικά το φαγητό, απόλαυση ή…αποπλάνηση; Τα Φαγούδια με Βιο-Λογικές Αποπλανήσεις, το υπέροχο βιβλίο της φίλης και συντάκτριάς μας, τεχνολόγου γεωπόνου, Ελένης Παναγιώτου, παρουσιάστηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα της Νάουσας, την αίθουσα ΝΑΪΑΣ, χθες, απόγευμα Κυριακής.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Η πυραμίδα Διατροφής για Χορτοφάγους και τι σημαίνει να είσαι χορτοφάγος
Βαλεντίνα Δερμιτζάκη  /  Διατροφολόγος
Ο όρος "Χορτοφαγία" στον γενικότερο ορισμό του αναφέρεται στον αποκλεισμό ζωικών και γαλακτοκομικών προιόντων από το καθημερινό μας διαιτολόγιο. Βέβαια δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό αλλά αποτελεί έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που πηγάζει από μια ιδεολογία που απαρνείται την βιομηχανία μαζικής "παραγωγής" ζωικών προιόντων. Για άλλους βέβαια πληθυσμούς αποτελεί φυσική προέκταση μιας πασιφιστικής ιδεολογίας. Στην Ελλάδα, μας είναι κυρίως γνωστή μέσω της νηστείας η οποία εφαρμόζεται για καθαρά θρησκευτικούς λόγους.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Τεστ αίματος κόβει το κάπνισμα
e-Charity.gr 
Στο μέλλον ένα τεστ αίματος μπορεί να βοηθάει τους καπνιστές να το κόβουν, καθώς θα αποκαλύπτει πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ο οργανισμός τους διασπά (μεταβολίζει) τη νικοτίνη, τη βασική ουσία του καπνού που προκαλεί εθισμό. Είναι η μεγαλύτερη κλινική μελέτη του είδους της που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Τουλάχιστον δύο στους τρεις καπνιστές (65% έως 70%) που προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο, τελικά το ξαναρχίζουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
  Hμερομηνίες «ΛΗΞΗΣ» στις ετικέττες τροφίμων: Θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ή ΠΟΙOΤΗΤΑΣ;
Σάββας Ξυστούρης  /  Συντάκτης, Χημικός
Πόσες φορές έχετε πάει στο supermarket να αγοράσετε γάλα και το μάτι σας πέφτει αμέσως στην ημερομηνία; Ή κάποιες φορες ψάχνετε στο βάθος του ψυγείου για να βρείτε το πιο...φρέσκο; Πόσες φορές έχετε πετάξει αναψυκτικά ή μπυρες που ξεχάστηκαν στο ψυγείο σας ή μακαρόνια και πατατάκια στα συρτάρια της κουζίνας σας γιατί «είναι ληγμένα»; Σχεδόν όλοι μας περάσαμε από αυτές τις σκηνές, και σίγουρα, σε πολλές περιπτώσεις, απλά αυξήσαμε τα απορρίμματα του νοικοκυριού μας και ζημιώσαμε την τσέπη μας. Η αλήθεια είναι πως σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 40% των παραγομένων τροφίμων, καταλήγουν στα σκουπίδια.
Τεύχος 17 Περισσότερα >>
Διαβάστε από προηγούμενα τεύχη
Copyright 2011 © developed by taramigos
Επικοινωνία